NEC-ster Chery: 'Kan Feyenoord en Ajax aan'

'El Ahmadi gelooft dat ik Feyenoord en Ajax aankan, ik eerlijk gezegd ook'

26 mei om 09:14

Tjaronn Chery houdt NEC nog even in spanning over zijn toekomst. De 35-jarige spelmaker lijkt de overstap te maken naar Royal Antwerp FC, maar naar eigen zeggen heeft hij de knoop nog niet doorgehakt.

Chery kwam afgelopen winter naar NEC als vervanger van Magnus Mattsson. De Nijmegenaren huurden hem van Maccabi Haifa, waar zijn contract deze zomer afloopt. "Ik ben er nog niet helemaal uit, maar na dit weekend neem ik een beslissing. Het zou goed kunnen dat ik afscheid moet nemen van de Eredivisie", zegt de aanvallende middenvelder, die is verkozen tot Speler van de Maand, tegen ESPN.

"Ik moet het bespreken met mijn familie en de kleine. Ik ben hier goed ontvangen, maar Antwerp is ook een grote club", gaat Chery verder. "Waar ik naartoe ben gegaan, zijn zij meegegaan. In elk land. Mijn dochter is nu elf en maakt ook weer vriendinnetjes hier in Nederland. We gaan kijken wat zij wil en dan gaan we samen die beslissing maken. Daar staan we dan ook honderd procent achter."

Chery was de afgelopen maanden zeer bepalend voor NEC. In achttien officiële duels scoorde hij zes keer en gaf hij twee assists. "Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik op deze leeftijd gewoon nog mee kan en zelfs een transfer kan maken naar Antwerp FC of hier kan blijven."

Zijn goede vriend Karim El Ahmadi meent zelfs dat Chery nog mee kan in de Eredivisie-top. "Ik spreek hem elke dag. Hij vindt het jammer dat ik nooit bij Feyenoord of Ajax heb gespeeld. Hij gelooft ook dat ik het aankan. Ik eerlijk gezegd ook. Jammer dat ik het nooit heb kunnen laten zien, maar ik ben wel trots met wat ik bereikt heb al", besluit Chery.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: