Advies voor PSV: 'Voor Driouech makkelijker dan Saito'

Transferadvies voor PSV en Saito: 'Voor Driouech is het makkelijker'

26 mei om 11:14

PSV is nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe linksbuiten. De Eindhovenaren zitten al langer achter Couhaib Driouech van Excelsior aan, maar hebben volgens RTV Rijnmond nu ook een bod uitgebracht op Koki Saito. Harry van der Laan adviseert de Japanner echter om bij Sparta te blijven.

Saito speelde dit seizoen op huurbasis op Het Kasteel. De 22-jarige aanvaller staat nog tot medio 2025 onder contract bij de City Football Group, dat 'een flink miljoenenbedrag' in gedachten heeft. PSV is concreet, maar Saito krijgt het advies om nog niet naar de landskampioen te vertrekken.

"Ik denk dat het voor Driouech makkelijker is om een plek te vinden en uit de verf te komen bij PSV dan voor Saito", stelt Van der Laan bij RTV Rijnmond. "Saito zou eigenlijk nog een jaar bij Sparta moeten spelen, om nog iets meer een ontwikkeling door te maken. Dat zou goed voor hem zijn. Tegen FC Utrecht vond ik hem bijvoorbeeld niet goed, terwijl hij een heel matige back als Hidde Ter Avest eigenlijk ondersteboven moet spelen."

Saito was dit seizoen goed voor drie doelpunten en vijf assists in 22 officiële duels. Driouech tekende in 31 optredens voor acht treffers en zeven assists.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: