Manchester United praat met Frank en Pochettino

'FA Cup-winst geeft geen rust: United praat met twee potentiële Ten Hag-opvolgers'

26 mei om 18:30

Manchester United heeft gesprekken gevoerd met de entourage van Thomas Frank en Mauricio Pochettino, meldt The Telegraph. Beide managers worden op Old Trafford gezien als mogelijke opvolgers van Erik ten Hag, die op de wip zit.

Er heerst onduidelijkheid over de toekomst van Ten Hag, die aan een zijden draadje hangt. Zondag, daags na de eindzege van de FA Cup - United versloeg Manchester City met 1-2 - is de Nederlander op vakantie gegaan. Hoewel Ten Hag een nieuwe prijs heeft gepakt, moet hij serieus vrezen voor een ontslag, klinkt het. Deze week komt de clubleiding bijeen en worden de prestaties van Ten Hag in de afgelopen twee seizoenen langs de meetlat gelegd.

In de tussentijd zit United niet stil. Vorige week voerde de clubleiding al gesprekken met succesmanager Kieran McKenna, die met Ipswich Town is gepromoveerd naar de Premier League. Intussen is er ook gesproken met de kampen van Frank en Pochettino. Frank staat sinds 2018 voor de groep bij Brentford, waar hij nog een contract tot medio 2027 heeft. Pochettino is clubloos sinds zijn vertrek bij Chelsea.

De namen van Thomas Tuchel en Gareth Southgate passeren eveneens de revue, al zijn zij nog niet benaderd door United. Ten Hag zit in de wachtkamer en weet na deze week of hij wel of niet mag aanblijven.