Club Brugge door oog van naald: allesbeslissende goal afgekeurd, landstitel binnen

26 mei om 20:33
Laatste update: 26 mei om 20:37

Club Brugge heeft zich zondag tot kampioen van België gekroond. De ploeg van trainer Michiel Jonckheere had aan een doelpuntloos gelijkspel tegen stadsgenoot Cercle Brugge genoeg voor de titel, al leek het in de slotfase nog even mis te gaan.

Op de slotdag van de Belgische competitie had Club veruit de beste papieren voor het kampioenschap, al maakten Union Sint-Gillis en RSC Anderlecht ook nog kans. In eigen huis was Club de betere ploeg tegen stadsgenoot Cercle, dat vooral achterover leunde. Het lukte de thuisploeg echter maar niet om een gaatje in de defensie van de bezoekers te vinden.

In de slotfase leek Club de deksel keihard op de neus te krijgen. Cercle kwam toen even op 0-1, waardoor niet Club Brugge maar Union virtueel kampioen was. Na een minutenlange VAR-check ging er echter een streep door de goal wegens buitenspel. Daarmee kwam de koploper van de Belgische Pro League goed weg.

In de minuten die volgden wist Club de rijen gesloten te houden, waardoor de derby in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. In het blauw-zwarte deel van Brugge was het daardoor feest: Club is namelijk kampioen van België, voor de negentiende keer in de clubhistorie.

Union, dat voor het begin van de play-offs nog met zeven punten los aan kop ging, is als tweede geëindigd in België. Anderlecht is de nummer drie, terwijl het Royal Antwerp van Mark van Bommel op de zesde en laatste positie van de play-offs is gefinisht. Club gaat daardoor rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League, Union is één van de mogelijke tegenstanders voor FC Twente in het voorportaal van het miljardenbal.