Bizarre ontknoping: 'wonderdokter' Serie A zorgt voor volgende stunt van formaat

Bizarre ontknoping: 'wonderdokter' Serie A zorgt voor volgende stunt van formaat

26 mei om 22:58
Laatste update: 26 mei om 23:09

Empoli heeft zich op ongelofelijke wijze weten te handhaven in de Serie A. Door een goal in de blessuretijd is de ploeg te sterk voor AS Roma en ontloopt het degradatie. Daarmee is de volgende stunt van wonderdokter Davide Nicola een feit.

Nicola staat bekend als de wonderdokter van de Serie A: in de afgelopen jaren behoedde hij clubs als Salernitana, Crotone en Genoa met ongelofelijke comebacks voor degradatie. Vaak wordt Nicola halverwege het seizoen aangesteld bij Italiaanse clubs die in degradatienood verkeren. Dat was dit seizoen ook het geval bij Empoli: toen Nicola in januari instapte, stond de club vijf punten onder de degradatiestreep.

Sinds de komst van de markante coach, presteerde Empoli een stuk beter in de Serie A. De andere degradatiekandidaten pakten echter ook de nodige punten in het slot van de competitie, waardoor het op de laatste speeldag aankwam: Empoli had alleen aan een overwinning op AS Roma genoeg voor handhaving.

Dat gebeurde uiteindelijk ook, en hoe: in de 93ste minuut maakte invaller M'Baye Niang de winnende treffer voor Empoli, dat in de eerste helft ook nog op voorsprong kwam. Daardoor speelt de club uit Toscane na een ongelofelijke Houdini-act ook volgend seizoen in de Serie A, terwijl Nicola zich opnieuw bewezen heeft als wonderdokter van de Serie A.

Door de overwinning van Empoli is Frosinone nu op het allerlaatste moment gedegradeerd. Voor de laatste speeldag werd al duidelijk dat Sassuolo en Salernitana na dit seizoen de afdaling maken naar de Serie B.

Eerder maakte VoetbalPrimeur al een achtergrondverhaal over de bijzondere trainersloopbaan van Davide Nicola. Dat lees je hier.