Jans spreekt klare taal na rellen: 'Blijf alsjeblieft weg, ga wat anders doen'

Jans is klaar met relschoppers: 'Blijf alsjeblieft weg, ga wat anders doen'

27 mei om 00:02
Laatste update: 27 mei om 00:32

Ron Jans heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de relschoppers die zondagavond verantwoordelijk waren voor de ongeregeldheden in de Galgenwaard. De trainer van FC Utrecht baalt van de nederlaag tegen Go Ahead Eagles, maar nog meer van het gedrag van enkele 'fans', zo geeft hij aan in gesprek met ESPN.

"We zijn uit de onderste regionen geklommen en vandaag had je dat willen bekronen, maar dat is niet gebeurd", vangt Jans aan, waarna hij zich richt op de rellen die de wedstrijd ontsierden. "Maar dat neemt al het andere niet weg. Op het veld had ik niet het moment om het publiek te bedanken, omdat er een aantal mensen het veld opkwam. Dat moeten ze gewoon niet doen."

"Ik houd van voetbal. Zulke mensen houden volgens mij meer van 'gedoe' dan van voetbal", stelt de oefenmeester. "Dat zijn geen supporters, zij beschadigen het voetbal en hun club alleen maar. Ik denk toch dat we dat niet moeten accepteren. Die 21.000 supporters waren fantastisch, en die paar anderen… niet doen, blijf dan alsjeblieft weg. Ga wat anders doen."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!