VI meldt interesse van Feyenoord in Briske

VI: Priske hoog op kandidatenlijst Feyenoord, komend weekend duidelijkheid

27 mei om 07:20
Laatste update: 27 mei om 09:33

In navolging van Tipsbladet meldt ook Voetbal International maandag dat Feyenoord verregaande interesse heeft in Brian Priske. De Deense succestrainer van Sparta Praag staat inderdaad hoog op de lijst met kandidaten voor de opvolging van Arne Slot, die naar Liverpool is vertrokken. 

Het doorgaans goed geïnformeerde Tipsbladet meldde zondagavond laat dat Feyenoord dicht bij een akkoord is met Priske. De Sparta Praag-trainer zou 'op het punt' staan om de overstap naar Rotterdam te maken. 

VI heeft navraag gedaan in De Kuip en kan op basis daarvan bevestigen dat de Deense oefenmeester er intern inderdaad goed op staat. Dennis te Kloese, de algemeen directeur van de Rotterdammers, kent hem nog uit de tijd dat hij werkzaam was als trainer van FC Midtjylland. 

Feyenoord denkt dat de speelwijze die Priske graag hanteert goed kan passen bij wat de club voor ogen heeft. Van meer dan interesse is volgens VI op dit moment echter nog geen sprake. Mocht Feyenoord die interesse om willen zetten in een concrete aanbieding, dan zal Te Kloese zich nog in Praag moeten melden. Daar werd de verbintenis van Priske in oktober van vorig jaar nog verlengd tot medio 2026. 

Er is 'nog lang geen witte rook', maar desondanks hoopt Feyenoord komend weekend bekend te maken wie de opvolger van Slot wordt. Ondertussen is Te Kloese in het voor hem bekende Mexico, waar hij afgelopen weekend aanwezig was bij de bruiloft van spits Santiago Gimenez.