Premier League-top heeft Summerville op de korrel

Premier League-transfer gloort voor Summerville: 'Engelse top staat in de rij'

27 mei om 08:29

Crysencio Summerville liep met Leeds United promotie mis, maar kan deze zomer alsnog de stap maken naar de Premier League. De Nederlandse vleugelaanvaller, die een geweldig seizoen achter de rug heeft in het Championship, wordt begeerd door een drietal clubs. 

'Engelse top staat in de rij voor 'genius' Summerville', tekent het Algemeen Dagblad op. De oud-speler van Feyenoord en ADO Den Haag staat uit er uitstekend op in de top van de Premier League. De ochtendkrant weet dat zowel Chelsea, Aston Villa als Liverpool hem op de korrel heeft. 

Ondanks het mislopen van promotie kan de 22-jarige Summerville terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. De rechtspoot maakte maar liefst negentien doelpunten. Daarnaast was hij negen keer aangever. Die statistieken zorgden ervoor dat hij onlangs nog werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. 

Summerville heeft bij Leeds nog een contract tot medio 2026. Mocht Chelsea, Villa als Liverpool een bod uit willen brengen, dan zal het minimaal twintig miljoen euro op tafel moeten leggen. Dat is de transferwaarde van de Nederlander, aldus Transfermarkt.