Meijer in rolstoel kampioen met Club Brugge

Meijer in rolstoel kampioen met Club Brugge: 'Niemand had dit nog verwacht'

27 mei om 09:00
Laatste update: 27 mei om 17:25

Björn Meijer zag vanuit zijn rolstoel hoe Club Brugge zondagavond kampioen van België werd. In gesprek met VoetbalPrimeur toont hij zijn blijdschap over de eerste hoofdprijs in zijn carrière.

Club Brugge trok de landstitel over de streep door stadgenoot Cercle Brugge op een doelpuntloos gelijkspel te houden. Na het laatste fluitsignaal barstte een volksfeest los in het Jan Breydelstadion. Meijer mengde zich volop in het feestgedruis, ondanks een zware knieblessure. "Ja, dat is eigenlijk niet te doen", grijnst Meijer in een interview met VoetbalPrimeur.

"Het was lang spannend", verzucht de international van Jong Oranje, die machteloos toekeek vanaf de tribune. In de slotfase ontsnapte Club Brugge dankzij de VAR aan een tegengoal. "Dat was even knijpen. Het maakt de opluchting alleen maar groter."

En zo veroverde Meijer, die in 2022 overkwam van FC Groningen, de eerste prijs in zijn loopbaan. "Het was een moeilijk seizoen, maar in de play-offs hebben we een ongelooflijke reeks neergezet (geen enkele nederlaag in tien wedstrijden, red.). "Niemand had dit nog verwacht en ik denk de spelers ook niet echt. Pieken op het juiste moment? Zo is het."

Club Brugge begon met een achterstand van negentien punten aan de play-offs om het kampioenschap. "Je weet wat je krijgt in België. De punten worden gehalveerd en je speelt alleen nog maar tegen de topploegen. Het is een mooi systeem, zowel voor de spelers als de neutrale kijker. Ik vind het ook een goed idee voor de Eredivisie."

Het slot van het seizoen moest Meijer laten schieten door een zware knieblessure. Hij raakte begin mei geblesseerd tegen Royal Antwerp FC en zit na zijn operatie in een rolstoel. "Ik heb geen pijn, maar mag alleen niet staan." Het mag de pret even niet drukken. "Ik ben hierheen gekomen om prijzen te pakken en het is gelukt. Fantastisch."