Zirkzee gaat in op toekomstplannen

Zirkzee gaat in op toekomstplannen: 'Het is duidelijk dat dat geweldig zou zijn'

27 mei om 10:55
Laatste update: 27 mei om 16:36

Joshua Zirkzee weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De spits heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Bologna, zowel persoonlijk als met zijn ploeggenoten. Voor nu ligt de focus van de spits op het herstel van zijn blessure. 

In een interview met Corriere Di Bologna gaat Zirkzee kort in op zijn toekomstplannen. "Op dit moment zijn mijn gedachten alleen bij Bologna", antwoordt de Nederlander desgevraagd. "Ik wil herstellen van mijn blessure en een leuke vakantie hebben in de Verenigde Staten met mijn vrienden en dan zien we wel wat er gebeurt."

"Ik zal de beste beslissing maken voor de club", vervolgt Zirkzee, die door bondscoach Ronald Koeman niet is opgenomen in de voorselectie voor het EK van aankomende zomer. "Ik zal alleen doen wat logisch is in mijn hart."

Mocht Zirkzee besluiten om in dienst van Bologna te blijven spelen, gaat hij volgend seizoen de Champions League in met de Italiaanse stuntploeg van afgelopen seizoen. "Het is duidelijk dat het voor mij geweldig zou zijn om dit bereikte doel samen te verdedigen", aldus de spits. "Wat we hebben meegemaakt op het Piazza Maggiore (tijdens de huldiging voor het bereiken van Champions League-voetbal, red.) was onvergetelijk."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: