Kimmich weigert eerste Barça-voorstel

'Gedroomde Barça-versterking legt eerste aanbod naast zich neer'

27 mei om 11:49
Laatste update: 27 mei om 15:28

Joshua Kimmich heeft het eerste voorstel van FC Barcelona naast zich neergelegd, zo meldt Sport. De gesprekken bevinden zich in vergevorderd stadium, maar de onderhandelingen zijn tijdelijk stopgezet door een groot verschil tussen vraag en aanbod. 

Kimmich geldt bij de clubleiding van Barça als de gedroomde versterking voor de zomerse transferperiode. De Duitser was al een toptarget voor Xavi Hernández, maar ook Hansi Flick, die naar verluidt snel gepresenteerd zal worden, ziet het helemaal zitten in Kimmich. 

Op dit moment lijkt de komst van Kimmich, die nog een contract tot medio 2025 heeft bij Bayern München, een lastig verhaal te worden voor Barça. De onderhandelingen zijn in vergevorderd stadium, maar liggen op dit moment stil door de financiële eisen van de multifunctionele Duits international. De Catalaanse topclub kampt met financiële problemen en kan niet voldoen aan de wensen van Kimmich.

Volgens Sport is er ook nog een andere reden waarom de mogelijke komst van Kimmich op dit moment niet mogelijk is. De club moet zich houden aan de 1:1-regel van de LaLiga. Dit houdt in dat er eerst een speler verkocht moet worden alvorens ze iemand kunnen aantrekken. Ook heeft Barça op dit moment dus niet de financiële middelen om Kimmich aan te trekken.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!