'De Zerbi gepolst door Man United'

The Guardian minder stellig over ontslag Ten Hag, 'Man United polst De Zerbi'

27 mei om 14:16
Laatste update: 27 mei om 17:25

Roberto De Zerbi is door Manchester United gepeild om Erik ten Hag op te volgen. Sir Jim Ratcliffe is onder de indruk geraakt van de prestaties van de Italiaan bij Brighton & Hove Albion, meldt The Guardian. Het medium wist eerder nog zeker dat Ten Hag ontslagen zou worden bij The Mancunians, maar nu wordt er gesproken van een hoogstwaarschijnlijk vertrek.

Ratcliffe is volgens The Guardian onder de indruk van het attractieve spel van Brighton onder De Zerbi. De nieuwe eindverantwoordelijke bij The Mancunians zwaait sinds kort met het scepter en zou een lijntje hebben uitgegooid naar de 44-jarige Italiaan. Volgens The Guardian is de kans groot dat Ten Hag wordt ontslagen.

Het medium houdt in tegenstelling tot berichtgeving voor de door Man United gewonnen FA Cup wel een slag om de arm. In eerste instantie was The Guardian er zeker van dat Ten Hag ontslagen zou worden, ondanks het resultaat in de FA Cup-finale tegen Manchester City. Ten Hag en zijn mannen wonnen uiteindelijk met 1-2. Andere Engelse media melden dat er de komende dagen pas een besluit wordt genomen over de toekomst van de Haaksberger.

De Zerbi maakte eerder bekend na dit seizoen te vertrekken bij Brighton & Hove Albion. De naam van de Italiaan viel al bij Europese grootmachten als FC Barcelona en Bayern München, maar van een overstap kwam het niet. Bij een ontslag van Ten Hag gaat Manchester United mogelijk met De Zerbi aan de haal.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!