Evaluatie van Ten Hag begonnen

United buigt zich over functioneren Ten Hag: 'cruciale dagen en uren op komst'

27 mei om 09:07

De top van Manchester United is begonnen zich te buigen over het functioneren van Erik ten Hag. Dat melden diverse Engelse media, waaronder de BBC. De toekomst van de Nederlander is deze week het onderwerp van gesprek op Old Trafford. 

Ten Hag werd vorige week nog richting de uitgang van United geschreven, maar won vervolgens wél de FA Cup door Manchester City in de finale met 2-1 te verslaan. Hij wil graag blijven, maar of het veroverde stukje zilverwerk genoeg is om ook het bestuur te overtuigen, moet deze week blijken. 

Vooraanstaande United-directieleden zijn begonnen met de evaluatie, zo is te lezen. De situatie doet denken aan 2016. Destijds werd Louis van Gaal ontslagen, nadat ook hij de FA Cup had gewonnen. 

Ook transferexpert Fabrizio Romano maakt melding van de gesprekken die deze week plaats zullen vinden in Manchester. Ondertussen heeft de club al andere manager benaderd voor een eventuele trainerswissel. Namen als Thomas Frank (Brentford) en Kieran McKenna (Ipswich Town) passeerden al de revue. 

Het worden 'cruciale uren en dagen', voorspelt Romano. Sir Jim Ratcliffe, die uiteindelijk de definitieve knoop moet doorhakken, heeft zijn beslissing vooralsnog niet gemaakt.