Paauw nieuwe bondsvoorzitter KNVB

Groot nieuws: Paauw verkozen tot nieuwe bondsvoorzitter KNVB

27 mei om 18:09
Laatste update: 27 mei om 18:19

Groot nieuws: Frank Paauw is de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. Eén stemronde was maandag voldoende: met 31 stemmen behaalde Paauw de benodigde meerderheid.

Hans Nijland en Jeanet van der Laan waren de overige kanshebbers. De voormalig directeur van FC Groningen kreeg twintig stemmen, terwijl Van der Laan er zeven ontving. Twee stemmen zijn ongeldig verklaard. Paauw is de opvolger van Just Spee, die noodgedwongen stopt. De politiechef van Amsterdam zal zijn huidige functie als hoofdcommissaris bij de politie neerleggen.

Paauw is in eerste instantie voor anderhalf jaar - de resterende periode van Spee - gekozen. Na die anderhalf jaar kan hij voor nog twee termijnen van drie jaar worden gekozen. Paauw werd door de selectiecommissie van de KNVB naar voren geschoven om bondsvoorzitter te worden. Met Nijland en Van der Laan kreeg hij onverwacht twee concurrenten.

Veel ervaring in het voetbal heeft Paauw niet. Wel heeft hij in diverse functies bij de politie samengewerkt met voetbalclubs en voetbalorganisaties. Supportersgroepen waren tegen de kandidatuur van Paauw. In het verleden riep Paauw fans van uitspelende ploegen te willen weren bij herhaaldelijke ongeregeldheden. Het merendeel van de kiesgerechtigen scharen zich echter achter Paauw.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: