Paauw stelt supporters gerust: 'Er komt absoluut geen verbod'

Paauw stelt supporters gerust: 'Er komt absoluut geen verbod'

27 mei om 22:27

Frank Paauw is aangesteld als nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB, waar hij Just Spee opvolgt. In gesprek met SBS6 gaat de voormalig hoofdcommissaris van de politie in op de plannen die hij heeft in zijn nieuwe functie.

Paauw ontving 31 stemmen en wist daarmee Hans Nijland en Jeanet van der Laan, die respectievelijk twintig en zeven stemmen kregen, achter zich te houden. "Ik was oprecht in afwachting van de uitslag, en er zat geen enkele zekerheid bij. Er was tenslotte weerstand en er waren twee andere goede kandidaten", geeft Paauw aan tegenover.

Ook gaat de nieuwe bondsvoorzitter in op zijn plannen. "Ik wil meer aandacht gaan vestigen op het voetbal in brede zin. Ik vind dat amateurvoetbal en betaald voetbal een hogere waardering nodig hebben in de maatschappij. Ook moeten de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid doorgezet worden. Daarnaast willen we inzetten op continuïteit in het voetbal."

Al vanaf het moment dat Paauw als kandidaat werd aangedragen, kwam er forse kritiek. Onder meer op een uitspraak uit het verleden, waar hij aan zou hebben gegeven uitsupporters te willen weren bij voetbalwedstrijden. Nu geeft hij echter aan dat dit uit zijn verband is getrokken. "Het houdt ons allemaal bezig. Er komt absoluut geen structureel verbod op uitsupporters. Ik denk eerst dat we naar veel meer maatwerk moeten kijken. We kunnen de bonus-malusregelingen voor supporters nog veel beter benutten."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: