Stemmen Feyenoord en Ajax bekend: topclubs niet gelukkig met besluit KNVB

Stemmen Feyenoord en Ajax bekend: topclubs niet gelukkig met besluit KNVB

27 mei om 21:55

Frank Paauw is benoemd als nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB, maar als het aan Feyenoord en Ajax had gelegen was dat niet gebeurd. De topclubs stemden op Hans Nijland, die het uiteindelijk af moest leggen tegen Paauw, zo melden AjaxLife en 1908.

Enkele maanden geleden werd Paauw door het bondsbestuur naar voren geschoven als kandidaat voor de functie van bondsvoorzitter, maar meerdere clubs lieten daarover hun onvrede blijken, om hoe Paauw zich als hoofdcommissaris van de politie Amsterdam uitliet over voetbalsupporters uitliet, namelijk dat hij geen voorstander is van uitsupporters bij wedstrijden.

AjaxLife achterhaalde dat er door de Amsterdamse club op Nijland is gestemd. 'Uit navraag door onze redactie blijkt dat Ajax zijn stem uitbracht op Nijland. De reden is simpel: in de ogen van onze club was Nijland de enige kandidaat met bestuurlijke ervaring in zowel het amateur- als profvoetbal', wordt gemeld.

Ook Feyenoord zette in op Nijland, zo weet 1908. Eerder wist de NOS reeds te melden dat vele clubs zich achter Nijland schaarden. FC Utrecht, AZ, Heracles Almelo, Almere City, De Graafschap, FC Dordrecht, FC Emmen, FC Volendam, Helmond Sport en SC Cambuur zouden allen op de voormalig voorzitter van FC Groningen hebben gestemd.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: