Voormalig NAC-trainer en Eredivisie-cultheld heeft nieuwe club te pakken

FC Utrecht-cultheld en voormalig NAC-trainer heeft nieuwe trainersklus

28 mei om 00:22

Stijn Vreven heeft na zijn vertrek bij KV Oostende een nieuwe ploeg gevonden. De Belgische trainer, die in Nederland bij NAC Breda aan het roer stond, trekt binnenkort richting Litouwen en gaat er aan de slag bij kampioen FK Panevezys.

Vreven, die in Nederland speelde voor FC Utrecht en Vitesse en met name in de Domstad een cultstatus verwierf, maakt in gesprek met Gazet van Antwerpen zelf melding van zijn stap. De Litouwse club werd vorig seizoen kampioen, maar kent nu een mindere periode. Het staat halverwege het seizoen op een laatste plek en wist slechts twaalf punten te pakken. Vreven moet hen nu weer naar de top zien te helpen.

De trainer zal zijn handtekening zetten onder een contract van zes maanden en mag er binnenkort ook mee aantreden in de voorrondes van de Champions League. "Dat was doorslaggevend in mijn beslissing", geeft Vreven aan. Eerder was Vreven al actief voor het Slovaakse AS Trencin en NAC Breda. In België was hij coach van KV Oostende, Dessel Sport, Lokeren, Beerschot, Beveren, Lommel en Esperanza Pelt.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: