Boulahrouz kraakt opzet play-offs: 'Het is toch te gek voor woorden?'

Boulahrouz kraakt play-offs: 'Ze hebben niks te zoeken in Europa'

28 mei om 00:41

Marco van Basten en Khalid Boulahrouz zijn van mening dat de play-offs om Europees voetbal moeten worden geschrapt. Ook meent het duo dat de overwinning van Go Ahead Eagles op FC Utrecht geen goede zaak is.

"Heel eerlijk, denk ik dat Go Ahead niks te zoeken heeft in Europa", vangt Boulahrouz aan in Rondo. "Het is natuurlijk een mooie prestatie en ze hebben dit jaar goed voetbal gespeeld. Maar als je kijkt naar de kracht om iets te kunnen bereiken in Europa, komen ze denk ik te kort. Maar goed, ik weet ook niet of FC Utrecht iets kan klaarspelen in Europa."

"Ik vind het achterhaald", vult Van Basten aan. "Ze moeten het gewoon net als in de Bundesliga doen. Gewoon doen wat die Duitsers doen, dan is het meestal goed." De voormalig spits van Ajax en AC Milan vindt dat van de gegadigden simpelweg de hoogst genoteerde ploeg het ticket voor de voorronde van de Conference League hoort te krijgen. Boulahrouz is het met zijn tafelgenoot eens. "Het is toch te gek voor woorden dat je zesde wordt en nog moet gaan spelen voor Europees voetbal?"

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: