Boulahrouz hoeft Feyenoorder niet in Oranje te zien: 'Heeft krediet verspeeld'

Boulahrouz hoeft Feyenoorder niet in Oranje te zien: 'Heeft krediet verspeeld'

28 mei om 08:49
Laatste update: 28 mei om 12:24

Khalid Boulahrouz is van mening dat Justin Bijlow door Ronald Koeman niet geselecteerd zou moeten worden voor het EK. Volgens de voormalig verdediger heeft Bijlow zijn krediet verspeeld, omdat de doelman in het afgelopen seizoen te veel geblesseerd is geweest, zo geeft Boulahrouz aan in Rondo.

"Het zal toch wel gaat tussen Bart Verbruggen en Mark Flekken?", stelt Boulahrouz wanneer in het praatprogramma de keepers van het Nederlands elftal ter discussie komen. Presentator Wytse van der Goot vult vervolgens aan dat ook Justin Bijlow in de voorselectie is opgenomen, maar Boulahrouz is sceptisch over de keeper van Feyenoord. "Ja, klopt. Maar ik vind dat Bijlow wel een beetje zijn krediet heeft verspeeld."

"Je kunt niet eeuwig voor hem blijven kiezen", vervolgt Boulahrouz, die zelf uitkwam voor onder meer HSV, Chelsea, VfB Stuttgart, Sevilla en Feyenoord. "Hij heeft aangetoond dat hij kwetsbaar is. Het zijn geen fouten dat hij veel geblesseerd is, maar het is niet fijn richting zo'n toernooi", oordeelt de oud-international.

Bijlow speelde dit seizoen in totaal 24 wedstrijden voor Feyenoord, verdeeld over de Eredivisie, de KNVB Beker, de Champions League en de Europa League. De doelman werd bij afwezigheid vervangen door Timon Wellenreuther, die dat naar tevredenheid deed. Tevens wordt Bijlow in verband gebracht met een transfer. Arsenal en Liverpool zouden hem in het vizier hebben.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: