Kemper vertelt over regel bij NAC: 'Weet niet of iedereen het doet, Haugen wel'

'Niemand mag bij ons zijn tanden poetsen, de tegenstander moet ons ruiken...'

28 mei om 07:29
Laatste update: 28 mei om 07:46

Boy Kemper meent dat NAC Breda een goede kans maakt om te promoveren naar de Eredivisie. De verdediger van NAC speelt dinsdagavond de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs, thuis voor een vol stadion. Ook doet hij een boekje open over een bijzondere regel van Sigurd Haugen. 

Kemper kan zich best voorstellen dat NAC de finale van play-offs 'wel drie keer' zou kunnen uitverkopen. "Het is een voorrecht om te mogen beleven", vertelt hij in het AD. "Het is nu zo dichtbij... Wij moeten het gaan laten zien." Met het zelfvertrouwen van de Brabanders zit het wel goed, vertelt de verdediger. "Maar dat kan ook gevaarlijk zijn. Als je het te hoog in je bol krijgt, kom je van een koude kermis thuis."

In 2022 verloor Kemper met ADO Den Haag na een krankzinnige wedstrijd de play-offs van Excelsior. "Het wordt tijd dat ik de play-offs een keer ga winnen", klinkt het dan ook. "Ik wil de goden niet verzoeken, maar het lijkt me echt geweldig."

Kemper hoopt daarbij op een goede dag van goalgetter Haugen, die er een bijzondere regel op nahoudt bij NAC Breda. "Niemand mag zijn tanden poetsen. De tegenstanders moeten ons ruiken. Ik weet alleen niet of iedereen zich daaraan houdt", lacht Kemper. "Haugen in ieder geval wel..."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: