'Lazio wil Feyenoorder Stengs en denkt aan ruildeal'

'Lazio richt blik op Feyenoord en denkt aan Isaksen als wisselgeld'

28 mei om 10:40

Lazio heeft zijn oog laten vallen op Calvin Stengs. De Romeinen zien in de spelmaker van Feyenoord een mogelijke vervanger van Luis Alberto, meldt de lokale krant Il Messaggero. Gustav Isaksen zou als wisselgeld kunnen dienen.

De Spaanse technicus, die in 2016 overkwam van Liverpool, wil zelf vertrekken uit het Stadio Olimpico. Hij heeft Lazio gevraagd om zijn doorlopende contract te ontbinden, maar dat ziet de Serie A-club niet zitten. Zeker niet doordat het Saudische Al Duhail interesse toont. Die club zag een bod van elf miljoen euro worden afgewezen. De Romeinen verlangen zo'n vijftien miljoen euro, omdat ook Liverpool nog recht heeft op een kwart van de transfersom.

I Biancocelesti gaat er desondanks vanuit dat Alberto zal vertrekken en zoekt al naar een opvolger. Andrea Colpani van Monza is momenteel te duur, maar de Mexicaan César Huerta (Unam Pumas) en de Nigeriaan Fisaye Dele-Bashiru (Hatayspor) staan wel op het lijstje. Dat geldt volgens Il Messaggero ook zeker voor Stengs, van wie Lazio al langer gecharmeerd zou zijn.

De Italiaanse krant spreekt van 'hervatte contacten' tussen Lazio en Feyenoord. De nummer zeven van de Serie A zat eerder namelijk achter Mats Wieffer en Santiago Gimenez aan, twee spelers die nu te duur zijn. Om Stengs eventueel wel binnen te kunnen halen, wordt zelfs aan een ruildeal gedacht. Isaksen kan mogelijk de omgekeerde weg bewandelen.

De 23-jarige Deen was in het verleden nadrukkelijk in beeld bij Feyenoord, maar hij verruilde FC Midtjylland een jaar geleden voor Lazio. Daar was de rechtsbuiten in zijn eerste seizoen geen vaste waarde, al kwam hij wel geregeld in actie. In 28 competitieoptredens scoorde hij drie keer en gaf hij één assist. Feyenoord zou Isaksen 'nooit zijn vergeten', waardoor er gewerkt zou kunnen worden aan een ruildeal met Stengs.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: