'Chelsea strikt nieuwe hoofdtrainer tot 2029'

'Chelsea bereikt akkoord en heeft peperdure hoofdtrainer binnen'

28 mei om 14:21

Chelsea heeft een akkoord bereikt met Enzo Maresca om de nieuwe hoofdtrainer te worden, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transferexpert tekent de Leicester City-manager tot juni 2029 in Londen.

Bij Chelsea wordt Maresca de opvolger van de ontslagen Maurico Pochettino. Roberto De Zerbi, Kieren McKenna (Ipswich Town) en Thomas Frank (Brentford) stonden naar verluidt ook op de shortlist om op Stamford Bridge aan de slag te gaan.

In het afgelopen weekend hebben positieve gesprekken plaatsgevonden tussen Chelsea en Maresca. De oefenmeester is enthousiast om in Londen aan het werk te gaan als hoofdtrainer. The Blues moesten nog met Leicester City een akkoord bereiken om het contract af te kopen. Dit bedrag zal waarschijnlijk rond de tien miljoen euro liggen en de club is bereid dit te betalen. Ook bevat het contract bij Chelsea een optie om te verlengen tot 2030.

Meresca wist afgelopen seizoen met Leicester City te promoveren naar de Premier League. De club keer hierdoor na een jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau in Engeland. De Italiaanse trainer werd in juni 2023 aangesteld als de opvolger van imterim-trainer Dean Smith.