Fortuna Sittard strikt Kroatische spits Erceg

Fortuna Sittard heeft wind in de zeilen: tweede zomeraanwinst is binnen

28 mei om 15:25

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de Kroaat Ante Erceg. De 34-jarige aanvaller komt transfervrij over van NK Istra uit zijn geboorteland. Hij tekent een contract voor twee seizoenen, maken de Limburgers bekend. 

Erceg brengt de nodige ervaring met zich mee. Zo speelde de aanvaller ruim tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau in Kroatië, waarin hij goed was voor 59 doelpunten en 30 assists. Erceg begon zijn carrière in zijn geboorteplaats Split bij RNK Split. Tussen 2016 en 2018 kwam hij uit voor Hadjuk Split, de negenvoudig kampioen van Kroatië. Het afgelopen seizoen scoorde hij zes keer en gaf hij drie assists in 22 optredens voor NK Istra.

Erceg beleefde ook al een aantal buitenlandse avonturen. Hij speelde onder meer in Turkije (Balikesirspor), de Verenigde Arabische Emiraten (Shabab Al-Ahli Club) en Denemarken (Esbjerg FB en Bröndby IF). Voor Fortuna is hij de tweede zomeraanwinst. De nummer tien van de Eredivisie nam buitenspeler Makan Aïko al over van Le Mans.

Door de zware blessure van Kaj Sierhuis kan Fortuna wel een extra spits gebruiken. Het is niet bekend wanneer de clubtopscorer precies terugkeert.