Feyenoord krijgt advies voor opvolging Bijlow

Feyenoord krijgt advies voor opvolging Bijlow: 'Absoluut de man die ik zou halen'

14 juni om 15:00

Justin Bijlow staat in de belangstelling van de Engelse grootmachten Liverpool en Arsenal, zo wist De Telegraaf te melden. In het afgelopen seizoen werd de doelman niet voor het eerst geteisterd door blessures en in zijn afwezigheid liet Timon Wellenreuther zich gelden. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, wordt besproken wat voor Bijlow de beste optie is, maar ook wie hem zou kunnen opvolgen bij Feyenoord.

Zowel Liverpool als Arsenal zou in de zoektocht naar een nieuwe tweede doelman zijn uitgekomen bij Bijlow. "Het is goed om te benoemen dat Arne Slot daar nog niets mee te maken heeft, Liverpool had hem voor de aanstelling van Slot al op het lijstje staan", benadrukt Lars Teunissen. "Het is duidelijk dat Feyenoord Bijlow óf Wellenreuther laat gaan, en niet allebei. Als Bijlow gaat, wordt Wellenreuther gewoon eerste keeper. Die ligt vast in Rotterdam."

Bij Liverpool staat ook Alisson nog onder contract. De Braziliaan is al jaren de onbetwiste eerste doelman op Anfield. Teunissen denkt dan ook dat Bijlow er verstandig aan doet om Slot niet achterna te gaan. "Hij is 26, dan moet je niet tweede viool gaan spelen." Ook Dennie van Laar ziet in Londen een beter geschikte bestemming. "Arsenal is wel interessant, daar rouleren ze", stelt van Laar. Mikel Arteta wisselt David Raya en Aaron Ramsdale zo nu en dan immers om, maar laatstgenoemde lijkt te vertrekken. "Als je in de luxepositie zit om te kiezen tussen Liverpool en Arsenal, ga dan naar Arsenal", adviseert Teunissen.

Kaj Ramsteijn ziet een transfer van Bijlow als de perfecte uitkomst voor de Rotterdammers. "Ik vind het voor Feyenoord overigens écht ideaal. Wellenreuther verdient het om eerste keeper te zijn, die kun je dan een nieuw contract geven. Als je Bijlow laat gaan, kun je er wellicht vijftien miljoen euro voor krijgen. Dat is niet wat je ooit had gehoopt, maar is echt meer dan acceptabel. Dan kun je bijvoorbeeld Etienne Vaessen transfervrij oppikken, een uitstekende tweede keeper."

Van Laar sluit zich daar volledig bij aan en ziet in Vaessen, die bij RKC Waalwijk over een aflopend contract beschikt, als de ideale keuze voor de rol van tweede keeper bij een topclub. "Als ik Feyenoord, PSV of Ajax zou zijn, was Vaessen absoluut de man die ik als tweede keeper transfervrij binnen zou halen. Het duurt ook best lang allemaal rondom hem, voordat clubs echt concreet worden. PSV is al lang in de picture, maar pakte nog niet door. Misschien houdt Vaessen zelf nog een beetje de boot af, maar hij is natuurlijk de ideale man achter Wellenreuther."

Binnen de Eredivisie zijn er echter meer alternatieven voor Bijlow. "Als Feyenoord iemand zoekt die direct concurreert met Wellenreuther, dan ga je eerder naar Olij kijken", meent Ramsteijn. Ook Teunissen ziet in Nederland meerdere opties. "Als je binnen de Eredivisie kijkt kom je op logische namen zoals Van Gassel (Excelsior), maar ook Jeffrey de Lange van Go Ahead Eagles, die ook al voorzichtig werd genoemd bij Ajax voor achter Diant Ramaj. Dat vind ik drie logische opties. Maak ze bijvoorbeeld bekerkeeper, zodat ze wel aan hun potjes komen."

Bijlow speelde in het afgelopen seizoen 24 duels voor Feyenoord, verdeeld over de Eredivisie, KNVB Beker, Champions League, Europa League en de Johan Cruijff Schaal. Wellenreuther kwam tot 26 wedstrijden. Ook in het voorgaande seizoen, toen Feyenoord kampioen werd, wist de Duitser Bijlow reeds over een langere periode naar behoren te vervangen.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer:

Of beluister de aflevering van #DoneDeal hieronder!

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!