Excelsior houdt hoop op handhaving na keiharde oorwassing: 'Twee jaar geleden...'

Excelsior op de rand van de afgrond: 'Niet makkelijk, maar twee jaar geleden...'

28 mei om 22:17

Stijn van Gassel weet dat handhaving een heel lastig verhaal gaat worden voor Excelsior, maar de captain van de Rotterdammers geeft de hoop nog niet op. Van Gassel klampt zich daarbij vast aan de knotsgekke play-offfinale van twee jaar geleden, tussen Excelsior en ADO Den Haag.

Een negental van Excelsior verloor dinsdagavond met 6-2 van NAC, waardoor het de return in gaat met een dikke achterstand. Degradatie is daardoor een meer dan reeël scenario voor de Kralingers, al benadrukt presentator Jan Joost van Gangelen bij ESPN tegenover Van Gassel dat er gekkere dingen zijn gebeurd in de play-offs. "Zeker, we hebben nog een wedstrijd te spelen. Het zal niet makkelijk worden, maar je weet wat er twee jaar geleden gebeurd is", doelt de doelman op de play-offfinale tussen Excelsior en ADO. In een knotsgek duel trokken de Kralingers toen na strafschoppen aan het langste eind.

"Maar weet je wat het is: als je vijf doelpunten moet maken tegen NAC, dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden", gaat Van Gassel verder. "We moeten er zondag weer staan, fris en fruitig. Maar er gaan andere dingen gevraagd worden en daar moeten we ons voor wapenen." De returnwedstrijd staat zondag om 18.00 op de rol, in Rotterdam.