Veerman over rol in Oranje

Koeman krijgt boodschap bij Oranje: 'Ik kan prima samenspelen met Frenkie'

29 mei om 06:45
Laatste update: 31 mei om 09:37

Joey Veerman denkt dat hij op het EK een koppeltje op het middenveld kan vormen met Frenkie de Jong. De twee stonden vooralsnog nooit samen binnen de lijnen in het Nederlands elftal.

De Jong herstelt momenteel nog van een blessure. De controleur van FC Barcelona geniet een voorkeursbehandeling bij Oranje en is zeker van een plek bij de definitieve selectie. "Ik heb helaas nog nooit met hem samengspeeld, maar ik denk dat ik prima kan spelen met Frenkie", laat Veerman optekenen door De Telegraaf. "Het zou apart zijn om te gaan zeggen dat het niet samen kan als we het nog nooit gedaan hebben."

"Ik denk dat goede voetballers altijd kunnen samenspelen", aldus de PSV'er, voor wie het eerste eindtoernooi voor de deur staat. "Ik hoop ook op het EK veel minuten te kunnen maken. Iedereen zegt dat je dat per se wil meemaken zo'n groot toernooi, omdat het het mooiste is voor een voetballer wat er is", stelt Veerman. "Bij het vorige EK zat ik nog met vrienden op de tribune in de Johan Cruijff Arena bij Nederland - Noord-Macedonië."

Het valt te bezien of De Jong en Veerman samen in actie gaan komen. Onlangs vertelde laatstgenoemde al dat bondscoach Ronald Koeman hem meer als stand-in van De Jong ziet. Woensdag maakt de keuzeheer zijn definitieve selectie bekend.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: