Klopp over tijd bij Liverpool en verschil met andere teams uit Premier League

Klopp deelt tikje uit: 'Ontsla hem, ontsla hem! Had het geen jaar volgehouden'

29 mei om 09:56

Jürgen Klopp is blij dat Liverpool onder zijn bewind geen eigenaren had die onbeperkt geld aan nieuwe spelers wilden uitgeven. De afgezwaaide manager lijkt tijdens zijn afscheidsbijeenkomst te sneren naar onder andere Chelsea.

"Kun je je een Liverpool met onbeperkt geld voorstellen? Stel je voor dat Kylian Mbappé hier zou spelen, of Jude Bellingham, of Erling Haaland... Dat past hier gewoon niet", stelt Klopp. "We wonnen wat we wonnen en deden dat op de manier van Liverpool. We hadden soms harde gesprekken en andere clubs hadden die misschien minder."

Volgens Klopp lag de prioriteit van Liverpool elders. "We hebben twee nieuwe tribunes gebouwd, een nieuw oefencomplex, we hebben Melwood (trainingscomplex Liverpool, red.) teruggekocht...", somt Klopp op. Tussen de regels door lijkt Klopp te wijzen naar Todd Boehly, de eigenaar van Chelsea. "Het domste wat ik ooit heb gehoord is dat Liverpool sommige spelers nooit had moeten verkopen. Eigenaren doen wat eigenaren nou eenmaal doen, omdat ze geld willen verdienen. Verrassing!"

"Sorry dat ik je dit moet vertellen", aldus Klopp. "Ze investeren, zo gaat het in de hele wereld. We zouden heel blij moeten zijn dat we deze eigenaren hebben bij Liverpool, in plaats van mensen die Londense clubs en andere dingen kochten. Ik zou het met hen geen jaar hebben volgehouden", zegt de Duitser, die toelicht wat hij bedoelt. "Er is een mooie ontwikkeling bij een club, maar het is niet goed genoeg, ontsla hem! Een jaar later: Ontsla hem!. Dan spelen ze eindelijk het voetbal waarvan mensen het graag zien en ontslaan ze de manager alsnog."