Beerschot verlengt het contract van Kuyt

Daar is de bevestiging: Beerschot en kampioenscoach Kuyt verlengen contract

29 mei om 11:46

Dirk Kuyt heeft zijn contract bij Beerschot met één jaar verlengd, met een optie voor nog een extra jaar. Dat laat de promovendus woensdag via de officiële kanalen weten. Ook de rest van de technische staf blijft aan boord.

"De afgelopen weken werden er heel wat gesprekken gevoerd. Ik heb er veel vertrouwen in dat we hier samen verder kunnen bouwen aan een mooi project", reageert Kuyt op het verlengen van zijn contract. Voor mij was het heel erg belangrijk om de staf bij elkaar te houden. De contracten van Dirk Heesen, Frank Magerman en video analist Patrice Pfeiffer liepen af. Hen wilde ik er absoluut opnieuw bij om de continuïteit te garanderen naar de spelersgroep toe."

Ook aandeelhouder United World toont zich heel erg tevreden met het verlengde verblijf van de Nederlander. "Dirk heeft een hecht team op de mat weten te brengen, gedurende de tweede seizoenshelft. We waren dan ook tevreden met zijn prestaties. We kijken ernaar uit om met Dirk het nieuwe seizoen aan te vangen."

Na een eerste succesvolle periode met promotie en een titel wordt het verhaal van Kuyt in België nu dus verlengd. Volgend seizoen mag de succestrainer zijn opwachting maken in de Jupiler Pro League. Bij Beerschot zijn hem alvast versterkingen beloofd. Eerst zal wel nog een nieuwe technisch directeur gevonden moeten worden, nadat Gyorgy Csepregi ontslag heeft genomen.

Eerder was Kuijt een halfjaar hoofdtrainer van ADO Den Haag, twee jaar trainer van Feyenoord O19 en één seizoen assistent-trainer bij de amateurs van Quick Boys.