Koeman heeft positieve Frenkie de Jong-update

Koeman verwacht fitte Frenkie tegen Polen: 'Maar ik weet niet voor hoelang'

29 mei om 16:33

Frenkie de Jong ligt op koers om aan de aftrap te verschijnen bij Polen - Nederland, de eerste groepswedstrijd van Oranje op het EK in Duitsland. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman woensdagmiddag bekendgemaakt op de persconferentie, waarin hij de totstandkoming van zijn definitieve selectie nader toelicht. 

De Jong raakte eind april geblesseerd in de Clásico tegen Real Madrid. De middenvelder van FC Barcelona verliet met pijn aan zijn enkel én per brancard het veld. Al snel werd duidelijk dat hij niet meer in actie zou komen voor Barcelona. 

"Het gaat volgens plan", vertelt Koeman woensdag over de revalidatie van De Jong, die door de bondscoach als een onmisbare schakel wordt beschouwd en dus ook deel uitmaakt van de definitieve selectie. "Hij wordt behandeld door Joep Mous, een van de fysio's, die al een periode lang met Frenkie werkt. Hij komt zich hier zaterdag melden. Dan hebben we een duidelijker beeld, maar het gaat goed. Laat ik het zo zeggen."

Op 16 juni speelt Oranje de eerste wedstrijd van het EK, tegen Polen. De kans dat De Jong die middag in Hamburg van de partij is, is reëel. "Ja, daar ik ga ik wel vanuit. Maar ik weet niet voor hoelang hij inzetbaar is", besluit Koeman.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: