Koeman baalt van Oranje-afvaller De Roon

Koeman baalt van Oranje-afvaller: 'Bijna zeker bij de groep gezeten'

29 mei om 16:35
Laatste update: 29 mei om 18:15

Ronald Koeman zag meerdere spelers afhaken in aanloop naar de bekendmaking van de EK-selectie. De bondscoach erkent dat de blessures in een aantal gevallen een fikse streep door de rekening zijn.

"Er zijn spelers weggevallen die eigenlijk bijna zeker bij de groep hadden gezeten. Maar dat is inherent aan het voetbal, dat je helaas spelers mist door blessures. Als dat in de laatste fase van het seizoen gebeurt, met name in het geval van Marten de Roon, dan gaat er een pijnlijk kruis doorheen", zegt Koeman op de persconferentie. De Atalanta Bergamo-controleur is doorgaans een vaste waarde in de Oranje-selectie.

Eerder viel Mats Wieffer al af en ook Quinten Timber bleek niet fit genoeg. Die laatste trainde de afgelopen dagen individueel. "Op basis van wat de medische staf schetste, zou hij een week tot tien dagen nog niet volledig fit zijn. Dat is te lang. Ik heb al eerder gezegd dat ik voor twee jongens een uitzondering maak", doelt Koeman op Frenkie de Jong en Memphis Depay.

De bondscoach is wel blij dat hij de Feyenoord-middenvelder nog even bij de groep had. "Ik vond het wel goed dat hij hier drie dagen was. Ik wilde het complete plaatje hebben. Want je brengt een teleurstellende boodschap over. Ik had vorige week het idee dat hij vanaf maandag volledig zou kunnen aansluiten."

De afwezigheid van De Roon, Wieffer, Timber en de nog niet geheel fitte Frenkie de Jong betekende goed nieuws voor Ryan Gravenberch. "Dan is het logisch dat je hem selecteert, lijkt mij. Hij valt wel een beetje met zijn neus in de boter."