Bayern strikt Kompany na uiterst moeizame zoektocht

Officieel: Bayern München strikt Kompany na uiterst moeizame zoektocht

29 mei om 17:06

Vincent Kompany is de nieuwe trainer van Bayern München. Dat maakt de Bundesliga-grootmacht woensdag bekend. De 38-jarige Belg is in de Allianz Arena de opvolger van Thomas Tuchel.

Bayern beleefde een zeer teleurstellend seizoen. Der Rekordmeister moest de landstitel aan Bayer Leverkusen laten en eindigde slechts als derde. Nadat Tuchel zijn vertrek bekendmaakte, verliep de zoektocht naar een opvolger echter uiterst moeizaam. Onder meer Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Roger Schmidt, Ralf Rangnick, Oliver Glasner en Tuchel zelf bedankten voor de eer om volgend seizoen aan het roer te staan.

Bij Kompany heeft Bayern dus wel beet. De voormalig topverdediger komt over van Burnley, dat een vergoeding van naar verluidt ruim tien miljoen euro ontvangt. Kompany werd met Burnley eerder kampioen van het Championship, maar dit seizoen degradeerde de club weer uit de Premier League. De 89-voudig Belgisch international stond eerder ook op eigen benen bij Anderlecht.

Bayern München-boegbeeld en commissaris Karl-Heinz Rummenigge onthulde onlangs dat Kompany was aanbevolen door Pep Guardiola. "Hij sprak heel lovend over Vincent. Pep kent hem heel goed en zijn mening wordt erg gewaardeerd."