FC Dordrecht ziet 'succescoach' naar Italië vertrekken: 'Vervelend dat hij gaat'

FC Dordrecht ziet 'succescoach' naar Italië vertrekken: 'Vervelend dat hij gaat'

29 mei om 18:57

FC Dordrecht moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Michele Santoni, die sinds de zomer van 2021 voor de groep stond, vertrekt naar Italië. De 44-jarige trainer tekent in zijn geboorteland een contract bij US Triestina, dat uitkomt op het derde niveau. 

Algemeen directeur Hans de Zeeuw kijkt met 'gemixte gevoelens' naar het vertrek van Santoni, die in totaal 119 wedstrijden de leiding had over FC Dordrecht. 'Ik heb drie jaar lang een ontzettend fijne samenwerking gehad met Michele. Daarom vind ik het ook zo vervelend dat hij nu vertrekt. Desondanks begrijp ik Michele en gun ik hem deze stap van harte. Namens iedereen bij FC Dordrecht wil ik hem ook veel succes wensen bij dit volgende hoofdstuk in zijn carrière.'

Het hoogtepunt van Santoni bij FC Dordrecht is het behalen van de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie in het afgelopen seizoen. In de play-offs bleek FC Emmen uiteindelijk te sterk. Santoni was de langstzittende trainer in de KKD. Eerder verliet ook Pascal Bosschaart de club. Hij wordt trainer van Feyenoord onder 21.