Perez over afwezigheid van Maatsen

Perez over Maatsen-absentie: 'Hou van trainers die impopulaire beslissingen maken'

29 mei om 20:30

Kenneth Perez prijst Ronald Koeman om het durven nemen van 'impopulaire' beslissingen. De ESPN-analist doelt daarmee op de keuze van de Oranje-bondscoach om Ian Maatsen niet op te nemen in de definitieve EK-selectie. Ook Marciano Vink kan die beslissing wel begrijpen. 

Koeman maakte in de loop van woensdag zijn selectie voor het EK in Duitsland bekend. Een opvallende afwezige op de lijst: Borussia Dortmund-linksback Maatsen, zo wordt ook gesteld in de studio van ESPN. "Als je een Champions League-finale speelt (tegen Real Madrid, red.), zit het over het algemeen wel snor", erkent Perez. "Maar ik hou wel van trainers die ook impopulaire beslissingen durven te nemen. Ik denk dat er veel mensen over vallen. Hem thuislaten, en wel je oude vriendjes Bergwijn en Wijnaldum oproepen."

Volgens de Deense analist is Koeman een 'autonome' bondscoach, die met de keuze om Maatsen thuis te laten heeft laten zien zijn 'oren niet naar het grote publiek te laten hangen'. Aan tafel zit ook Vink. Ook hij kan wel leven met het niet selecteren van Maatsen, die een indrukwekkende paar maanden achter de rug heeft in Duitsland. "Hij is nog relatief onbekend. Ze zullen ook echt wel met Reiziger (bondscoach Jong Oranje, red.) hebben gesproken, en bij Jong Oranje heeft hij het gewoon niet gedaan."

Koeman geeft de voorkeur aan Nathan Aké, Mickey van de Ven en Daley Blind, die allen als linkerwingback uit de voeten kunnen. Mocht Koeman Maatsen niet hebben geselecteerd vanwege het feit dat hij nog geen interland voor Oranje speelde, dan slaat Koeman volgens Pierre van Hooijdonk de plank mis. "Dat vind ik kul."