Premier League-interesse voor Steven Bergwijn

'PL-clubs hengelen naar Bergwijn: vier clubs gecharmeerd van Ajax-aanvaller'

29 mei om 22:30
Laatste update: 29 mei om 22:36

Steven Bergwijn staat er goed op in de Premier League. Voetbaljournalist Graeme Bailey meldt woensdagavond dat de aanvaller van Ajax in de belangstelling staat van West Ham United én nog drie Engelse clubs. 

West Ham zou in januari van dit jaar ook al interesse hebben gehad in Bergwijn. De aanvaller bleef toen bij Ajax, maar zou komende zomer zomaar kunnen vertrekken. Bergwijn is een grootverdiener bij Ajax, dat zich met een mogelijke verkoop wat meer financiële ademruimte kan verschaffen. 

Bailey weet dat The Hammers opnieuw voor hem in de markt zijn. Julen Lopetegui, die het roer over heeft genomen van David Moyes, wil graag een aanvallende versterking, zo klinkt het. 

Zelf zou de Oranje-international, die deel uitmaakt van de definitieve EK-selectie, welwillend staan tegenover een terugkeer naar Engeland. Eerder was hij daar al actief bij Tottenham Hotspur. 

Mocht West Ham daadwerkelijk concreet worden voor Bergwijn, dan moet de club mogelijk een paar concurrenten afschudden. Ook Brentford en Brighton zouden hem op de korrel hebben, terwijl ook Crystal Palace (mocht Ebere Eze of Michael Olise vertrekken) hem graag in zou willen lijven.