Van Hooijdonk kritisch op Koeman

Van Hooijdonk kritisch op Koeman: 'Dacht Van Gaal ook, ik vind het risicovol'

30 mei om 07:26

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af waarom Ian Maatsen niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK zit. De linkervleugelverdediger overleefde de schifting niet en is de meest opvallende afwezige in de selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Door het afvallen van Maatsen had Koeman een extra plek voor een aanvaller. De keuzeheer lichtte woensdag op het persmoment toe waarom Steven Bergwijn bij de selectie zit. Volgens hem kan hij 'de oude Bergwijn' weer op laten staan. "Dat dacht Louis van Gaal in Qatar ook, dat een aantal spelers weer de vorm zou krijgen", zegt Van Hooijdonk op ESPN. "Dom? Dom... Ik vind het risicovol."

Kenneth Perez stelt dat Koeman een beroep doet op spelers die in het verleden iets voor hem betekend hebben. "Het argument dat iemand er anders voor de eerste keer bij zit, vind ik kul", doelt Van Hooijdonk op de mogelijke reden achter de absentie van Maatsen. Marciano Vink denkt dat het met tactische overwegingen te maken heeft. "Aan de rechterkant heb je heel veel aanvallende impulsen. Aan de linkerkant heb je die waarschijnlijk niet heel hard nodig."

Op de rechterflank beschikt Oranje over Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong. "In alle kwalificatiewedstrijden hebben we aan de linkerkant niet iemand gehad die eroverheen ging", aldus Vink.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: