Gakpo gelooft in EK-winst Oranje

WK-uitschakeling dreunt nog altijd na bij Oranje: 'Geeft altijd een slecht gevoel'

30 mei om 09:41

Cody Gakpo gelooft erin dat Nederland het EK van aankomende zomer binnen kan slepen. De 25-jarige aanvaller heeft het idee dat de Oranje-selectie sinds de pijnlijke uitschakeling op het WK tegen Argentinië stappen vooruit heeft gezet. 

"Ik ga er met een goed gevoel in en we hebben een team dat kan strijden om te winnen, als je kijkt naar het afgelopen WK", vertelt Gakpo in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Daar zat toen meer in, met in het achterhoofd de manier waarop we tegen Argentinië eindigden. Als je er op strafschoppen uitgaat, geeft dat altijd een slecht gevoel. Maar goed, het is gelopen zoals het is gelopen. Nu is iedereen weer wat verder."

Gakpo had een weekje vrijaf tussen de laatste wedstrijd met Liverpool en de trainingsstage in Zeist bij Oranje. In die zeven dagen heeft de aanvaller met zijn vader getraind om fit te blijven. "Dat doen we wel vaker, gewoon op een open veldje in Eindhoven. Ook na een heel seizoen in de Premier League is het denk ik verstandig om een beetje rustig te blijven trainen. Het seizoen is nog niet klaar, dus niemand neemt zomaar een weekje vrij."

Volgens Gakpo hebben sommige spelers in de Oranje-selectie sinds het WK 'behoorlijk' wat ervaring opgedaan. "We hebben zelfs een Champions League-finalist erbij", doelt de 23-voudig Oranje-international op Donyell Malen. Gakpo is niet bezig met zijn eigen rol binnen de spelersgroep. "Er zitten wat jongeren bij, maar ik had een aantal jaren geleden ook wel verantwoordelijkheidsgevoel denk ik. Dat past wel bij me. Het liefst sta ik straks linksbuiten, maar als het systeem een iets andere rol vraagt dan ga ik proberen die zo goed mogelijk in te vullen."