Bayern introduceert Kompany: 'Een van de meest interessante coaches uit Europa'

Bayern introduceert Kompany: 'Een van de meest interessante coaches uit Europa'

30 mei om 11:25
Laatste update: 30 mei om 11:29

Vincent Kompany heeft zijn eerste persconferentie als trainer van Bayern München gegeven. De 38-jarige Belg geeft aan niet te kunnen wachten aan de slag te gaan bij de recordkampioen van Duitsland. Het bestuur van Bayern lijkt vooral blij eindelijk een geschikte trainer te hebben gevonden. 

"Ik heb al veel aardige mensen ontmoet en ik weet hoe groot Bayern als club is", trapt Kompany af. Ik ben trots hier te zijn, maar ook erg gemotiveerd. Wat mij betreft mag het seizoen direct beginnen. Ik weet dat ik ook de steun heb van Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness. Ik heb met ze gesproken. Ik weet zeker dat ze tevreden gaan zijn met mijn werk."

Jan-Christian Dreesen, de CEO van Bayern, is tevens in zijn nopjes met de aanstelling van Kompany. "Max Eberl en Christoph Freund hebben in de afgelopen weken hard gezocht naar die ene trainer die nieuwe ideën kan brengen bij Bayern. Vincent is die ene. De eerste indrukken waren zeer positief." 

"Ik ben zeer blij dat we er met Vincent uitgekomen zijn", klinkt het vervolgens uit de mond van sportdirecteur Eberl. "We hebben een van de meest interessante trainers van Europa gevonden. De discussies die we hadden, waren gelijk intens. Burnley wilde hem ook liever niet laten gaan. Het is een jonge trainer en we hebben het gelijk gehad over het spel. We denken nu na over de volgende stappen. We kijken uit naar nieuwe energie, nieuwe kracht en hopelijk nieuwe successen."

De sportdirecteur van Bayern vervolgt. "We staan als club achter onze coach. We hebben een jonge coach met een geweldige persoonlijkheid. We trekken hier een lijn en we zullen vanaf nu eensgezindheid uitstralen."