Ryan gaat vertrekken bij AZ

'AZ-doelman op weg naar de uitgang, contractvoorstel naast zich neergelegd'

30 mei om 15:01
Laatste update: 30 mei om 15:13

Mathew Ryan gaat niet in op de contractaanbieding van AZ, zo meldt AZAlerts. De Australiër beschikt over een aflopende verbintenis en heeft zijn zinnen gezet op een transfer.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde medium is de kans dat Ryan ook na deze zomer bij AZ speelt 'nihil'. De doelman wil gaan voor een avontuur elders en heeft zodoende besloten om het contractvoorstel van AZ naast zich neer te leggen.

In de winter van 2023 maakte Ryan de overstap van FC Kopenhagen naar AZ en sindsdien was de Australiër steevast de eerste doelman. Het leek er lange tijd op dat de 32-jarige goalie transfervrij uit Alkmaar ging vertrekken, maar op de laatste speeldag werd bekend dat de club hem een aanbieding had gedaan om zijn aflopende verbintenis met een jaar te verlengen. 'Ryan lijkt niet gecharmeerd van dit aanbod en zal zijn heil elders beproeven', klinkt het.

Verder weet AZALerts te melden dat het onwaarschijnlijk is dat Max Huiberts, technisch directeur, de transfermarkt op gaat voor een vervanger. 'Ondanks de interesse in Etienne Vaessen lijkt het erop dat jeugdexponent Rome-Jayden Owusu-Oduro het vertrouwen onder de lat krijgt komend seizoen', schrijft het medium.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: