Veel oud-Eredivisiespelers in EK-selectie Denemarken

Denemarken maakt selectie bekend: veel oud-Eredivisiespelers mee naar EK

30 mei om 16:32
Laatste update: 30 mei om 16:40

De selectie van Denemarken voor het EK van aankomende zomer is naar buiten gebracht. Door bondscoach Kasper Hjulmand zijn meerdere oud-Eredivisiespelers opgeroepen voor de eindronde in Duitsland.

Met Joachim Andersen behoort er een oud-speler van FC Twente tot de selectie van de Denen. Rasmus Kristensen, CHristian Eriksen en Kasper Dolberg stonden eerder onder contract bij Ajax. Ook oud-Ajacied Mohamed Daramy mocht hopen op zijn eerste eindronde met de Deense nationale ploeg, maar hij raakte in aanloop naar het toernooi geblesseerd.

De selectie van Denemarken kent voor de rest weinig verrassingen. Sterkhouders Andreas Christensen, Simon Kjaer, Pierre-Emile Højbjerg, Rasmus Højlund en Yussuf Poulsen behoren allemaal tot selectie van Hjulmand. 

In de groepsfase van het EK is Denemarken gekoppeld aan Slovenië, Engeland en Servië. De Denen beginnen aan de eindronde met een wedstrijd tegen de Slovenen op zondag 16 juni om 18.00 uur. Voorafgaand aan het EK speelt Denemarken nog oefenwedstrijden tegen Zweden en Noorwegen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: