Klaiber groeit uit tot grote held in Denemarken: 'Beste doelpunt uit m'n carrière'

1 april - 18:22 Laatste update: 18:24
13

Sean Klaiber heeft op Tweede Paasdag de beste goal van zijn loopbaan gemaakt. In de blessuretijd maakte de rechtsback de winnende voor het Deense Brøndby in de kraker tegen FC Kopenhagen, waardoor Klaiber en co. serieus mogen dromen van een kampioenschap.

Bij een 1-1 stand werkte Klaiber de bal in blessuretijd achter Kopenhagen-keeper Kamil Grabara, op aangeven van oud-Feyenoorder Jacob Rasmussen. Door de overwinning gaat Brøndby nu aan kop in de play-offs om het Deense kampioenschap. "Dit was mijn beste doelpunt in mijn carrière tot nu toe", laat een euforische Klaiber na afloop optekenen door BT.

"Ik wil niet te ver in de toekomst kijken, maar misschien levert een goal als deze het kampioenschap op. Wij geloven dat we kampioen kunnen worden en dat we ook een kampioensteam zijn, maar dat moeten we eerst op het veld bewijzen", zo stelt Klaiber.

In het slot van de zomerse transferwindow trok Klaiber van FC Utrecht naar Brøndby, dat één miljoen euro betaalde. In Denemarken is de back al snel uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Bij Brøndby speelt Klaiber als wingback, al wordt hij ook wel eens in het hart van de verdediging geposteerd.