Ondrej Lingr kan terug naar Slavia Praag

'Slavia wil Feyenoorder terughalen, maar moet plaatsnemen in wachtkamer'

30 mei om 16:30
Laatste update: 30 mei om 16:32

Slavia Praag heeft afgelopen winter een poging gedaan om Feyenoorder Ondrej Lingr terug te halen naar Tsjechië. Dat meldt iSport. De international, die nog altijd als transfertarget geldt, was echter niet bereid om al na enkele maanden uit Rotterdam te vertrekken. 

Lingr maakte in de zomer van 2023 de overstap naar Feyenoord, dat hem overnam van Slavia. In zijn debuutseizoen kwam hij maar weinig tot spelen toe. Slavia heeft geprobeerd daarop in te springen, en om hem terug te halen naar Tsjechië. 

De middenvelder annex aanvaller bleef in De Kuip, maar keert komende zomer mogelijk wél terug naar zijn thuisland. Slavia heeft Lingr inmiddels een verbeterd contractvoorstel én een garantie op speeltijd aangeboden, zo is te lezen. Jindřich Trpišovský, de coach van de club, zou zelfs al naar Nederland zijn gereisd om Lingr persoonlijk te overtuigen. 

Het Tsjechische medium verwacht dat Lingr voor zijn kans wil gaan, nu Arne Slot naar Liverpool vertrokken is. Mogelijk wordt zijn kans op speeltijd groter nu Feyenoord een nieuwe trainer aan gaat stellen. Lingr kwam tot dusver tot twintig Eredivisie-optredens. Daarin maakte hij drie goals, en gaf hij één assist.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: