Bakayoko snapt Bayern-link: 'Goed gesprek met Kompany'

Bakayoko gevraagd naar Bayern-link: 'Kreeg telefoontje van Kompany, klopt'

31 mei om 08:22

Johan Bakayoko maakt zich na een zeer succesvol seizoen met PSV op voor het EK met België. Hoe zijn toekomst er daarna uitziet, weet de 21-jarige rechtsbuiten nog niet.

Bakayoko was dit seizoen goed voor negen goals en twaalf assists bij PSV, waarmee hij met overmacht landskampioen werd. "Als je erop terugkijkt zal de buitenwereld vinden dat het een prima seizoen was bij PSV. Ik geef mezelf een 7 op 10. Dat lijkt niet veel, maar ik weet gewoon dat ik nog beter kan. Meer goals, meer assists, meer betrokkenheid in het spel...", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De Rode Duivel ziet meer minpuntjes. "Dat verlies tegen NEC had niet gehoeven. Dat was toen echt een shit-momentje in onze kleedkamer waarbij we dachten: 'Jongens, we hebben iets doms gedaan'. Een andere grote domper voor mij was dat ik ziek was tegen Heracles en daardoor toch niet alle duels kon spelen afgelopen seizoen. De grootste ontgoocheling was evenwel de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League tegen Dortmund. Had ook niet gemogen."

Bakayoko is wel blij dat hij vorig jaar bij PSV is gebleven. Hij genoot concrete interesse van Paris Saint-Germain en Brentford. "Dat was de goeie keuze, ja. Welke ploeg toen ook aan mijn mouw zou trekken, het was niet het juiste moment. Ik wilde kampioen worden met PSV en dat is gelukt."

Deze zomer moet hij mogelijk vijftig miljoen opleveren. Volgens Het Laatste Nieuws klopten Liverpool, Arsenal en Bayern al aan. "Het enige wat ik kwijt kan is dat ik volgend jaar ergens op een voetbalveld zal staan." De link met de Duitse topclub is desondanks snel gelegd. Met Vincent Kompany staat volgend jaar een landgenoot aan het roer. De voormalig topverdediger wilde Bakayoko vorig jaar nog naar Burnley halen. "Ik kreeg vorig jaar een telefoontje van Kompany, inderdaad. Hij legde toen zijn visie op voetbal uit. Dat was mooi. Ik verduidelijkte mijn visie. Het was een goed gesprek, maar dat was dus vorige zomer."