'Smal heeft getekend bij Feyenoord'

AD: Tweede zomeraanwinst van Feyenoord heeft voor vier jaar getekend

31 mei om 08:38
Laatste update: 31 mei om 10:18

Gijs Smal heeft deze week zijn contract bij Feyenoord getekend. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De 26-jarige linksback lijkt daardoor spoedig gepresenteerd te worden door de Eredivisie-topclub.

De overstap van Smal van FC Twente naar Feyenoord is al maanden een publiek geheim. Nu is de deal daadwerkelijk rond. Hij speelt de komende vier seizoenen voor de Rotterdammers. De vleugelverdediger had een aflopend contract in Enschede, waardoor hij transfervrij in De Kuip kan tekenen. Volgens het AD wees Smal een aanbod van het Spaanse Las Palmas af.

Voor Smal liggen er volop kansen bij Feyenoord, dat eerste linksback Quilindschy Hartman nog lange tijd moet missen door een kruisbandblessure. Bovendien lijkt wisselspeler Marcos Lopez deze zomer te vertrekken. Wel kan centrale verdediger David Hancko prima op links uit de voeten, maar ook zijn toekomst is niet geheel zeker door mogelijke interesse van grotere clubs.

Smal speelde sinds de zomer van 2020 voor FC Twente. Hij kwam destijds transfervrij over van FC Volendam. Dit seizoen speelde Smal 29 officiële duels, waarin hij drie assists gaf. Voor Feyenoord wordt hij na Anis Hadj Moussa de tweede zomeraanwinst.