'Barça kan nieuwe trainer Flick niet inschrijven'

'Pijnlijk: armlastig Barça kan nieuwe trainer Flick niet inschrijven'

31 mei om 08:56

Hansi Flick is de nieuwe trainer van FC Barcelona, maar op dit moment kan hij nog niet op de Catalaanse bank plaatsnemen. Volgens MARCA heeft de La Liga-grootmacht nog niet de financiële ruimte om de Duitser in te schrijven.

De grootste sportkrant van Spanje stelt dat Barça in een race tegen de klok verwikkeld is in de zoektocht naar geld. De club rekende onder meer op zestig miljoen euro voor de verkoop van Barça Studios aan Libero, maar het Duitse fonds is nog niet over de brug gekomen. Ook onderhandelt Blaugrana met Nike over een verbeterde sponsorovereenkomst.

Onder meer de ontbrekende Libero-miljoenen breken Barça nu op. Doordat de inkomsten lager zijn dan verwacht, is ook de salarislimiet nog altijd beperkt. De Catalanen overschrijden deze limiet momenteel en hebben daardoor al langer moeite om nieuwe spelers in te schrijven. Dit geldt nu echter ook voor Flick en zijn nieuwe staf. Op dit moment is er geen financiële ruimte om hen in te schrijven, stelt MARCA.

Preses Joan Laporta en de clubleiding toonden zich de laatste jaren al behoorlijk creatief in het bedenken van oplossingen. Toch is de uitdaging groot. Ook vier spelers kunnen op dit moment namelijk nog niet worden ingeschreven. Dat geldt onder meer voor Gaví en Alejandro Baldé, nadat zij een verbeterd contract tekenden. Het inschrijven van de jeugdexponenten geldt als prioriteit. 

Voor Iñigo Martínez en Vitor Roque is de toekomst in Camp Nou minder zeker. Mogelijk worden zij geofferd. De Spaanse verdediger is geen basiskracht en bovendien beschikt Barça al over de nodige mandekkers. De Braziliaanse spits kan sinds zijn komst nog geen potten breken en zijn zaakwaarnemer haalde al hard uit naar Xavi. Onder Flick zal Roque zich moeten bewijzen in de voorbereiding.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!