Van Nistelrooij lacht om Drenthe: 'Linksboetoe'

Van Nistelrooij zag onvermurwbare Drenthe bij Real: 'Ik ben linksboetoe'

31 mei om 09:54

Ruud van Nistelrooij was in zijn tijd bij Real Madrid veel bezig met Royston Drenthe. De voormalig topspits probeerde de ex-Feyenoorder te overtuigen van een rol als linksback bij de Spaanse grootmacht, maar het antwoord was helder.

Na een indrukwekkend EK met Jong Oranje verdiende Drenthe in 2007 een transfer naar Real Madrid. Met Wesley Sneijder, Arjen Robben én Van Nistelrooij kwam hij drie landgenoten tegen. "Op de trainingen speelde Royston ook weleens linksback", vertelt die laatste aan RTL. "Dan speelde hij tegen Ronaldo, Kaká, Robinho, de buitenspelers van toen. Die vrat hij helemaal op."

"En ook nog met zijn snelheid bij het opkomen. Goede voorzet, goede trap...", vervolgt Van Nistelrooij, die werd benaderd door toenmalig trainer Bernd Schuster. "Hij had het er met mij over: Denk je niet dat hij een goede linksback zou kunnen zijn? Als ik dit zo zie... Schuster had wel het idee om hem daar echt een kans te geven. Maar toen zei Royston: Ik ben linksboetoe", lacht de voormalig Oranje-international.

Van Nistelrooij probeerde Drenthe te overtuigen. "Ik zei: Ja, maar je hebt zeven linksboetoes voor je. Als jij de kans krijgt op linksback... Dit is Real Madrid, hè? Wie weet wat dat met je carrière doet. Dus ik heb daar wel in geïnvesteerd voor Royston, om hem op andere gedachten te brengen, maar het lukte niet."

"Hij was een echte linksboetoe, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Dus ja, de rest is geschiedenis", aldus Van Nistelrooij. Drenthe werd uiteindelijk geen succes bij Real Madrid. Hij speelde 65 wedstrijden voor de Koninklijke, waarin hij vier keer scoorde en vijf assists afleverde.