Schreuder krijgt nieuws: opleidingsproduct van AZ (39) stopt met voetballen

Schreuder krijgt nieuws: opleidingsproduct van AZ (39) stopt met voetballen

31 mei om 15:35

Voormalig AZ-, Sparta Rotterdam- en PEC Zwolle-speler Haris Medunjanin hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat maakt het CD Castellón van Dick Schreuder vrijdag wereldkundig. 

Afgelopen seizoen promoveerden Schreuder en Medunjanin naar de Segunda División in Spanje. De 39-jarige Bosniër was een belangrijke schakel in het elftal, terwijl hij goed was voor negen goals en zes assists in competitieverband. Medunjanin heeft nu besloten om een punt achter zijn negentien jaar durende profloopbaan te zetten.

Medunjanin heeft een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in Nederland, waar hij de jeugdopleiding van AZ doorliep. In 2005 maakte hij zijn debuut in het shirt van de Alkmaarders. Via een verhuurperiode bij Sparta kwam de middenvelder in Spanje, Israël, Turkije en de Verenigde Staten terecht. Twee jaar geleden keerde Medunjanin op voorspraak van Schreuder, die hij nog kende van Philadelphia Union, terug in Nederland. Bij PEC werkten de twee een jaar samen, waarna zowel trainer als speler de overstap naat Castellón maakte.