Jérôme Boateng naar LASK Linz

WK- en Champions League-winnaar strijkt verrassend neer bij LASK Linz

31 mei om 16:33
Laatste update: 31 mei om 17:32

Jérôme Boateng heeft in het Oostenrijkse LASK Linz een nieuwe club gevonden. Na dienstverbanden bij onder andere Hamburger SV, Manchester City, Bayern München, Olympique Lyon en meest recent Salernitana strijkt de Duits international neer bij LASK.

LASK maakt vrijdag via de officiële kanalen bekend dat Boateng voor twee seizoenen tekent in Oostenrijk. De verdediger komt transfervrij over van Salernitana met wie hij dit seizoen uit de Serie A degradeerde. Voor de Italiaanse hekkensluiter kwam hij dit seizoen tot slechts zeven optredens. In februari kwam Boateng aan bij de club, terwijl hij destijds lange tijd zonder club had gezeten.

Bij LASK komt hij één Nederlander tegen. Melayro Bogarde, die transfervrij overkwam van TSG 1899 Hoffenheim, heeft onlangs ook getekend bij de Oostenrijkers. LASK eindigde vorig seizoen derde in de competitie en stelde daarmee kwalificatie voor de Europa League vast.

Boateng heeft grote successen gekend in zijn carrière. In 2014 won hij met Duitsland het WK en met Bayern München werd hij meermaals kampioen. Ook won hij tweemaal de Champions League met die Rekordmeister.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LASK (@laskofficial)