Verweij stelt dat Bergwijn en Gravenberch aanvankelijk af zouden vallen bij Oranje

'Koeman was eigenlijk van plan om Bergwijn en Gravenberch te laten afvallen'

31 mei om 17:22
Laatste update: 31 mei om 17:36

Ronald Koeman wilde naast Nick Olij en Ian Maatsen eigenlijk Steven Bergwijn en Ryan Gravenberch schrappen uit de EK-selectie van het Nederlands elftal. Dat stelt Mike Verweij in de podcast Kick-Off. Blessures van Marten de Roon en Quinten Timber gooiden echter roet in het eten.

"De Roon had er gewoon bijgezeten, Timber had er bij het afvallen van De Roon ook zeker bijgezeten en dan had Koeman een andere keuze moeten maken", begint Valentijn Driessen de discussie in de podcast van De Telegraaf.

Verweij stelt te weten op welke spelers die keuze was gevallen, mochten De Roon en Timber beschikbaar geweest zijn. "Op het aanvankelijke lijstje van Koeman stond dat Olij zou afvallen, Maatsen zou afvallen en als Timber en De Roon fit waren geweest zou Gravenberch afvallen. Maar dat werd al heel snel De Roon, en dan zou Bergwijn nog afvallen."

"Dan had Koeman een aanvaller minder meegenomen", bevestigt Driessen de woorden van zijn collega. "Hij zei op de persconferentie al dat hij nu de kans zag om een extra aanvaller mee te nemen. Bergwijn was anders het haasje geweest."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!