Rick Kruys nieuwe trainer FC Volendam

'Kruys heeft na Heerenveen-afwijzing nieuwe trainersklus in Nederland te pakken'

31 mei om 18:10
Laatste update: 31 mei om 18:13

FC Volendam staat op het punt om Rick Kruys aan te stellen als nieuwe trainer. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De gesprekken tussen de Eredivisie-degradant en de 39-jarige oefenmeester bevinden zich in het laatste stadium. 

Kruys was de afgelopen twee seizoenen werkzaam bij VVV-Venlo. In de loop van afgelopen seizoen besloot de geboren Utrechter zelf op te stappen. Niet lang daarna werd hij in verband gebracht met sc Heerenveen, maar de Friezen gingen uiteindelijk in zee met Robin van Persie. 

Kruys werd ook gelinkt aan NAC Breda en Almere City, maar ook dat kwam niet van de grond. Zij kozen voor respectievelijk Carl Hoefkens en Hedwiges Maduro. Het is de bedoeling dat Kruys in Volendam samen gaat werken met Sander Keller en Michael Dingsdag als assistenten. Keller staat nog onder contract bij FC Utrecht, dat nu met Volendam in gesprek is over de ontbinding van zijn verbintenis. 

Volendam nam na de degradatie afscheid van Regillio Simons. Hij nam het over toen Matthias Kohler als onderdeel van Team Jonk zijn koffers pakte. De naam Kruys is geen onbekende in Volendam. Zijn vader Gert stond er tussen 2010 en 2012 ook aan het roer. Daarnaast speelde Rick er ook één seizoen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!