Ancelotti geeft basisplaats Courtois prijs

Ancelotti verklapt: Real-revelatie moet plaatsmaken in Champions League-finale

31 mei om 19:18
Laatste update: 31 mei om 19:21

Carlo Ancelotti heeft op de persconferentie daags voor de Champions League-finale alvast één naam van zijn basisopstelling prijsgegeven. Niet Andriy Lunin, maar Thibaut Courtois staat zaterdagavond onder de lat van Real Madrid, dat ten koste van Borussia Dortmund het miljardenbal wil gaan winnen. 

Courtois keerde onlangs terug van een zeer ernstige blessure, die hem een heel groot deel van het afgelopen seizoen aan de kant hield. Lunin werd door Ancelotti aangewezen als zijn vervanger, en vervulde die rol met verve. 

Ook in de Champions League gooide de Oekraïense doelman hoge ogen. De finale is hem echter niet gegund. Deze week miste hij al de training van Real Madrid, door koorts. "Hij heeft griep gehad, maar het gaat goed met hem. Hij zal er zaterdag bij zijn, maar als reservekeeper. Courtois gaat spelen", gaf Ancelotti prijs in Londen. 

Voor de rest kan de ervaren Italiaanse oefenmeester beschikken over vrijwel al zijn spelers, met uitzondering van verdediger David Alaba en middenvelder Aurélien Tchouameni. De finale tussen Real Madrid en Dortmund begint zaterdag om 21.00 uur.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!